Oversikt over IT-verktøy/systemer i Office365

IT-VERKTØY/SYSTEMER

Office 365:

https://portal.office.com gir tilgang til kontorstøtteverktøy og en hel rekke med samhandlingsverktøy med stor lagringskapasitet (1 TB per bruker). Instruksjonsvideoer og brukerstøtte for de forskjellige verktøyene finner du her: https://support.office.com/nb-no/office-training-center

De mest sentrale verktøyene er:

• Alle officeprogrammene (Word, Excel, Powerpoint) i online og desktopversjon
• Outlook – e-post
• One Drive for Business – personlig dokumentlagring. Også enkelt å dele informasjon som ligger der internt. Versjonskontroll og mulighet for samskriving
• Teams - samarbeidsrom hvor det deles informasjon med medlemmene av teamet og gjennomføres videomøter.
• Sharepoint-områder for samhandling internt. Anbefalt framgangsmåte er selv å opprette en gruppe eller team i office365 portalen. Legg til de komponenter du ønsker fra tilgjengelig liste (gruppekalender, tidslinje, prosjektplan, dokumentlager, diskusjonsforum, One Note.) Inviter så de medlemmer du selv ønsker å gi tilgang.
• Microsoft Forms – lag spørreundersøkelser og elektroniske skjemaer.
• Flow – lag arbeidsflyter for oppgaver som skal automatiseres eller utføres av flere.
• Planner – planleggingsverktøy for prosjekter med oppgaveprogresjon.
• Delve – gir deg oversikt over alle dokumenter du har tilgang til i Sharepoint og One Drive på tvers av hele organisasjonen.
• Stream. Last opp videoer og del med andre.
• OneNote – gjør notater i en egen eller delt digital notatblokk. Anbefaler først opprette en gruppe/team for samhandling og så bruke notatblokken fra gruppeområdet
• Mojo Helpdesk – brukerstøtteverktøy for ansatte/studenter

Andre verktøy:

• Canvas (Læringsplattform hovedsakelig for faglærere og studenter).
• Timeedit. Time/romplanleggingsverktøy
• SAP (Lønn og personalsystem)
• ESS /DFØ app selvbetjeningsportal til SAP.

Felles verktøy installert lokalt på alle PC-er:

• 7-Zip. Pakker en eller flere filer inn i en enkelt komprimert fil. Kan kryptere filen.
• VLC – mediaspiller (Video). Har enkle redigeringsmuligheter.
Behovsprøvde verktøy for PC/Mac
• Adobe Creative Cloud. Grafiske verktøy for utarbeidelse av illustrasjoner, bilde og videoproduksjon.
• Adobe Acrobat Pro - Avansert PDF-redigeringsverktøy.